Integruotas menų ir technologijų projektas „Madamorfozė“

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-12-19
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 16 dieną mūsų gimnazijoje vėl „nugriaudėjo“ ryškiausia, kūrybiškiausia ir, ko gero, daugiausiai žiūrovų dėmesio ir dalyvių jaudulio sulaukianti mokyklos šventė. Tai kasmetinis integruotas dailės ir technologijų projektas ,,Madamorfozė“. Ši šventė moksleiviams – tai savotiškas meno tyrimas, nes ruoštis pradedama jau lapkričio mėnesį.

Šiais metais mokiniai domėjosi XX amžiaus moderniojo meno kryptimis. Pirmiausia reikia išnagrinėti didelį spektrą kūrėjų, kiekvienos krypties ir judėjimo idėjų, išsirinkti ir perprasti jas. Tai komandinis darbas, kai klasė turi susivienyti, kartu kurti, tartis ir vieningai pasirodyti. Alutinis projekto rezultatas – darbo vaisių demonstravimas publikai – didelė šventė.

Šiais metais scenoje pasirodė net 22 mūsų mokinių kolekcijos ir viena svečių – lopšelio-darželio „Eglutė“ išradingoji kolekcija „Funny shapes“. Kolekcijos buvo viena už kitą išradingesnės, o pristatymai žavėjo savo įtraukiančiomis idėjomis ir gera nuotaika. Vertinimo komisija išrinko tris stipriausiai pasirodžiusias kolekcijas. Pirmąją vietą užėmė IIIb klasė su kolekcija „Ištirpęs laikas“, kuri alsavo Salvadoro Dali mistika ir paslaptingu siurrealistiškumu. Antrąją vietą pelnė IIId klasė, pristačiusi kolekciją „Badaujančio menininko akimis“, kurioje gausu bohemiškų atspalvių, švelnių gyvenimo pustonių, kuriuose pagrindinis tonas dedamas meninei ir socialinei savimonei atskleisti. Trečiąją vietą pelnė IIa klasės kolekcija „Akys nereikalingos, kai protas apakęs“. Visas būrys modelių traukė dėmesį pagrindiniu aksesuaru – akimis, įdomu buvo žiūrėti į apgalvotą pasirodymo siužetą, idėjos aiškų dėstymą bei nenuobodžius kostiumų sprendimus. Buvo apdovanoti ir kiti šventės dalyviai: išskirtos nominacijos „Juodai gera kolekcija“ (IVb kl.), „Žvėriška kokybė“ (IVc kl.), „Perfekcionizmas“ (IIIa kl.), „Formų ir spalvų žaismas“ (Ia kl.), „Už vakarėlio nuotaiką“ (Ib kl.), „Stiprų debiutą“ ( If kl.), „Realistišką vintažą“ (IIIe kl.) ir daugybė kitų! Buvo įteikti 35 diplomai, dovanos, o pagrindiniai nugalėtojai gavo remėjų („Kažkas skanaus“ ir „Kavos terasos“) piniginius prizus.

Po audringo renginio belieka pasidžiaugti didžiule dalyvių kantrybe ir išmone, užsispyrimu ir talentais! Norisi ir padėkoti – tai jūs – moksleiviai – kuriate mums visiems šventę, įdėdami po dalelę savęs, o mes jumis didžiuojamės!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas