Verslumo, finansinio raštingumo ir lyderystės konferencijoje „TURI PLAUKTI PATS“!

Džiaugiamės, jog buvome pakviesti Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos ir Mažeikių miesto  garbės piliečio, EIKA valdybos pirmininko Roberto Dargio į profesinio veiklinimo konferenciją „Turi plaukti pats“. 

Šios konferencijos tikslas – skatinti moksleivių siekį veikti ir kurti savarankiškai, suteikti pirmuosius verslumo ir raštingumo pagrindus bei informaciją, kokios kompetencijos ir įgūdžiai bus reikalingi ateityje. Programos moderatorius žurnalistas Edmundas Jakilaitis.  Konferencijoje dalyvavo ne tik Mažeikių miesto ir rajono moksleiviai, bet ir Telšių, Plungės, Rietavo, Akmenės, Skuodo savivaldybių gimnazijų atstovai. Mažeikių Gabijos gimnazijai atstovavo net apie devyniasdešimt II-IV klasių mokinių!

Apie savarankiškumą ir drąsą veikti  šiandieniniame pasaulyje kalbėjo LPK eksprezidentas Robertas  Dargis. „Swedbanko” vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis pasakojo apie tai, ar turi šansų šiandien išgyventi finansinis beraštis. Apie tiesą ir melą šiuolaikinėse medijose ir kaip neužkibti ant jų kabliuko kalbėjo VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas dr. Nerijus Maliukevičius. Kokias studijas pasirinkti Lietuvoje, kokias užsienyje ir ko tikėtis, pasakojo  KTU Socialinių ir humanitarinių mokslų ir menų fakulteto dekanas dr. Ainius Lašas.  Lietuvos istorikas, VU profesorius Alfredas Bumbliauskas  kalbėjo apie tai, koks yra svarbus laisvės  pojūtis tiek žmogui, tiek valstybei. Ar kiekvienas gali būti verslininku? Kiek reikia investuoti laiko ir pinigų, kad sukurtų verslą, ar galės dirbti savarankiškai? Apie tai kalbėjo Lietuvos verslo angelų tinklo LitBan vadovas Justinas Pašys.

Žurnalistė LRT tyrimų skyriaus vadovė Indrė Makaraitytė kalbėjo, kaip gelbsti kritinis mąstymas arba kaip suprasti žiniasklaidą. Kada galima pasitikėti žiniasklaida, o kada ja tikėti  negalima. Paskutinis pranešėjas - žurnalistas, laidų vedėjas, prodiuseris, savanoris „Stiprūs kartu” iniciatorius - Edmundas Jakilaitis papasakojo apie savanorystę, kaip savanorystė keičia žmones ir jų likimus, kas yra pareiga valstybei, kaip mes tai suprantame, ir pakvietė gimnazistus išbandyti ir save.

 

Karjeros specialistė Evelina Ališauskienė

Nuotraukos:
Evelina Ališauskienė ir Živilė Nagienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas