Mūsų gimnazijos biologai dalyvavo ,,DNR dienoje”

  • Paskelbė : Vaiva Kiburytė
  • Paskelbta: 2024-04-25
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų gimnazijos biologai šiandien dalyvavo jau septynioliktąjį kartą Lietuvoje organizuojamoje ,,DNR dienoje”.

Lietuvos žmogaus genetikos draugija kartu su Vilniaus universitetu, Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra, Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, UAB Thermo Fisher Scientific Baltics, UAB Northway Biotech, Lietuvos mokslo akademija organizavo „DNR diena Lietuvoje“ renginį Vilniuje, Santaros klinikose.

DNR dienos renginio metu sveikinimo žodį susirinkusiems svečiams tarė LMA Biologijos, medicinos ir geomokslų skyriaus pirmininko pavaduotojas, Vilniaus universiteto profesorių emeritų klubo prezidentas akad. prof. habil. dr. Vaidutis Kučinskas, Lietuvos žmogaus genetikos draugijos pirmininkas, VU MF BMI Žmogaus ir medicininės genetikos katedros vedėjas, VšĮ VUL SK Medicininės genetikos centro vadovas prof. (HP) dr. Algirdas Utkus, VU Medicinos fakulteto dekanas, VšĮ VUL Neurologijos skyriaus vyresnysis gydytojas neurologas Prof. dr. Dalius Jatužis. 

Visi profesoriai pateikė savo įžvalgas apie dirbtinio intelekto algoritmų pateiktą informaciją DNR dienos tema ir pastebėjo, kad šiuo metu dirbtinis intelektas ir jo panaudojimas apima vis daugiau sričių.

Pagrindinę temą „Dirbtinio intelekto technologijos ir jų taikymai biologijoje ir gamtos moksluose“ pristatė Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto docentas, mokslo darbuotojas ir Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos prezidentas dr. Linas Petkevičius.

Kasmetinio mokinių darbų konkurso, skirto DNR dienai minėti, organizatoriai VU Medicinos fakulteto Biomedicinos mokslų instituto Žmogaus ir medicininės genetikos katedra, UAB Thermo Fisher Scientific Baltics, UAB Northway Biotech atvėrė duris ir pakvietė dalyvius ekskursijoms po savo laboratorijas.

Aplankytas VU Botanikos sodas.

Už neįkainojamą išvykos dovaną gimnazistams dėkojame savo  biologijos mokytojoms Virginijai Dambrauskaitei ir Palmai Bugnevičienei.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas